O jurnalistă maghiară a Radio România, amenințată de un politician extremist din Ungaria

O jurnalistă maghiară a Radio România și alte două etnii au fost amenințate în discursul unui politician extremist din Ungaria.

Adăugat: 6 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un politician din Ungaria aflat în România a lansat ameninţări la adresa jurnalistei Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş.

Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, a numit-o pe colega noastră ticăloasă şi a afirmat că astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare.

Barna Bartha din Partidul Extremist Patria Noastră, care este reprezentat în Parlamentul de la Budapesta, a făcut aceste aprecieri în cadrul unei discuţii avute la Sfântu Gheorghe.

O înregistrare audio difuzată de un jurnalist prezent la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată la postul public de radio, este menţionat de două ori.

După cum mai precizează Radio România Tg Mureş, la întâlnirea publică organizată de catre partidul extremist naţionalist, s-a vorbit şi despre denigrarea rromilor. Politicianul ungar, Barna Bartha, a mai spus cităm, "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar."Autor:
Radio Târgu Mureş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza