Noul şef al misiunii FMI pentru România, Reza Baqir vine la Bucureşti

Noul şef al misiunii FMI pentru România, cetăţeanul pakistanez Reza Baqir, începe azi o vizită, de patru zile, la Bucureşti, pentru a se prezenta autorităţilor române.

Adăugat: 12 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva foto
trimite pe mail

Conform politicii uzuale a FMI de rotire a angajaţilor, el o va înlocui în această funcţie pe Andrea Schaechter, care şi-a încheiat mandatul, după doi ani şi jumătate.  

Noul şef de misiune pentru Romania activează de 15 ani în cadrul FMI, anterior lucrând şi la Banca Mondială.

El a deţinut, înaintea aceastei numiri, funcţia de şef al Diviziei de politici privind datoria, în cadrul Departamentului de Strategie, Politici şi Evaluare al FMI. Reza Baqir a contribuit la creionarea politicilor fiscale şi privind datoria în mai multe ţări afectate de criză, printre care Cipru, Ghana, Grecia, Jamaica, Portugalia şi Ucraina.

În cadrul FMI a mai ocupat funcţia de adjunct al Diviziei pentru Pieţe Emergente şi de reprezentant al fondului în Filipine.

România nu are în prezent un acord în derulare cu FMI.

Cea mai recentă înţelegere cu FMI a expirat la sfârşitul lunii septembrie 2015, după mai multe încercări nereuşite de a reconcilia poziţiile divergente ale reprezentanţilor autorităţilor român şi ai instituţiilor financiare internaţionale pe marginea măsurilor de relaxare fiscală promovate de executivul de la Bucureşti.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza