Noul ministru interimar la Interne: Gabriel Oprea

Premierul Victor Ponta a declarat,joi, că a primit demisia ministrului de Interne Radu Stroe, şi a anunţat că vicepremierul Gabriel Oprea va deţine şi interimatul la Ministerul Afacerilor Interne.

Adăugat: 23 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea
trimite pe mail

Victor Ponta a mai precizat, joi, într-o declaraţie de presă, la Palatul Victoria, "că în jurul datei de 1 februarie  PNL va desemna un nou ministru".

"În primul rând aş vrea să vă confirm şi eu oficial faptul că am primit demisia dlui ministru Radu Stroe, am vorbit cu preşedintele ţării şi i-am făcut propunerea ca pe o perioadă de interimat vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea MAI. De asemenea, am discutat cu copreşedintele USL, dl Antonescu, şi cel mai probabil în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de interne", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că doreşte să se alăture ministrului Stroe în aprecierile la adresa  instituţiilor şi structurilor "care salvează vieţi" şi care, în opinia sa, nu trebuie să fie blamate în ansamblu pentru ce s-a întâmplat în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

"Am ţinut să fac această declaraţie publică pentru a mă alătura însă mesajului domnului ministru Stroe, mesaj adresat celor care îşi fac datoria în fiecare zi în diverse structuri şi instituţii de salvare a vieţilor- Pompieri, SMURD, Poliţişti Jandarmi - care într-adevăr, în fiecare zi, în situaţii extrem de dificile - zăpezi, inundaţii, accidente - salvează vieţi omeneşti atâtea câte pot fi salvate şi îşi fac datoria faţă de cetăţenii României. Cred că în niciun caz aceştia nu merită în ansamblu un vot de blam pentru ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute", a spus Victor Ponta.

Şeful executivului a promis că săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, "vom avea propunerea de modificare a sistemului de funcţionare şi de coordonare a instituţiilor publice în asemenea situaţii", adăugând că nu mai poate fi păstrat sistemul actual .

"Nu poate fi păstrat în continuare sistemul actual, în care ministrul de interne încearcă şi reuşeşte uneori să coordoneze instituţii care ţin de alte ministere sau care ţin de fapt de alte puteri ale statului, cum e cazul STS-ului. În mod sigur vor exista două tipuri de comisii, de comitete de urgenţă, unul care se referă la intemperii, şi acolo vicepremierul ministrul administraţiei şi dezvoltării regionale împreună cu autorităţile locale şi cu instituţiile publice trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, iar în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, sub conducerea vicepremierului pentru ordine publică şi siguranţă naţională, atât Ministerul de Interne, ISU, Ministerul Sănătăţii şi diverse alte instituţii şi autorităţi trebuie să funcţioneze mult mai bine în coordonare şi sub autoritatea unei singure persoane, în aşa fel încât în situaţii similare reacţia să fie mult mai eficientă", a declarat, joi, la Palatul Victoria, premierul Ponta.

Preşedintele a semnat decretele

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Radu Stroe, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al guvernului.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care îl desemnează pe vicepremierul Gabriel Oprea ca ministru interimar.

Radu Stroe a demisionat

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a anunţat, joi, într-o declaraţie de presă, că a decis să îşi dea demisia ca semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU, care au primit nedrepte acuzaţii şi că demisia sa trebuie să reprezinte "un fapt de normalitate într-o ţară democratică".

"Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU, care au primit nedrepte acuzaţii. Ei sunt eroii care, alături de poliţişti şi jandarmi, au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor, " a spus  Radu Stroe.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza