Noul Guvern Tudose, în fața votului de învestitură

Senatorii şi deputaţii vor vota în plenul reunit, după ce miniştrii noului cabinet vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care vor începe dimineaţă, la ora 8:00.

Adăugat: 28 Iunie 2017
Ultima actualizare:28 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul se reuneşte mâine, la ora 15:00, pentru votul de învestire a noului guvern, condus de Mihai Tudose.

Senatorii şi deputaţii vor vota în plenul reunit, după ce miniştrii noului cabinet vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care vor începe dimineaţă, la ora 8:00.

UDMR va vota pentru învestirea noului guvern, dar îşi rezervă dreptul de a nu-i vota în comisii pe acei miniştri care nu sunt bine pregătiţi, a anunţat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

"Dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare. Sigur, după 30 iunie vom analiza sesiunea de primăvară, din punctul nostru de vedere, cum a decurs această colaborare parlamentară", a spus Kelemen Hunor.

În schimb, parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor vota împotriva învestirii noului guvern, a anunţat liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac.

El a criticat modul în care urmează să aibă loc audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru, iar în semn de protest, a părăsit şedinţa de astăzi a Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Cameei Deputaţilor.

"Mi se pare inadmisibil cât dispreţ poate manifesta PSD-ul faţă de această instituţie şi faţă de instituţia Guvernului, pentru că audierile de mâine în ceea ce priveşte cabinetul de miniştri Tudose, începând cu orele 8:00, iar fiecare ministru va fi ascultat şi audiat în acelaşi timp timp de 30 de minute. Vom participa şi la audieri şi la votul din plen şi în mod clar vom vota împotriva guvernului Tudose, pentru că este un guvern nepregătit şi au un program nerealist", a susținut Eugen Tomac. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza