Noul Cod al muncii rămâne în discuţie

Negocierile pe Codul muncii dintre sindicate, patronate şi premier vor continua şi în zilele următoare, după ce miercuri părţile nu au ajuns la niciun punct comun.

Adăugat: 2 Februarie 2011
Ultima actualizare:2 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cele trei părţi care negociază noul Cod al muncii urmează să se întâlnească în perioada următoare pentru a continua negocierile asupra acestui document, după ce, în întâlnirea de miercuri , care a durat aproape trei ore, nu s-a ajuns la nicio concluzie

 

Subiectul cel mai sensibil, şi care a suscitat cele mai multe neînţelegeri, a fost legat de contractele colective de muncă la nivel naţional, sindicatele şi o parte din patronate acuzând Executivul că doreşte desfiinţarea acestei reglementări.
.
    
"Cred că desfiinţarea contractelor colective de muncă este o prioritate  pentru Guvern, dar este cea mai proastă soluţie. Azi  varianta eliminării acestora a fost rostită de premierul Emil Boc, până acum ea fiind spusă de ministrul Muncii, Ioan Botiş", a precizat vicepreşedintele BNS,  Ion Pisc.
    

    
Potrivit liderului UGIR-1903, Cezar Corâci, premierul nu susţine contractele colective la nivel naţional, dar spune că ar trebui să existe cele la nivel de ramură, ceea ce reprezintă, în opinia lui Corâci "un pas înainte".
    

În opinia liderului CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, acest gen de contracte nu este realizabil în România, pentru că ramurile de activitate nu sunt suficient de solide pentru a negocia cu sindicatele.


Nici asupra contractelor pe perioadă determinată nu s-a ajuns la nicio înţelegere, sindicatele şi patronatele propunând ca acestea sa fie încheiate pe o perioada de 2 ani şi în cazuri excepţionale pe 3 ani, dar cu acordul angajatului.
 Autor:
Diana Domenico
Editor:
Gabriel Benescu
Adăugat:
2 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza