Noi percheziţii în dosarul Microsoft

Percheziţiile au loc la locuinţele oamenilor de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică şi Nicolae Dumitru. O acţiune similară îl vizează şi pe Cătălin Harnagea, fost director SIE.

Adăugat: 16 Octombrie 2014
Ultima actualizare:16 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii DNA fac în această dimineaţă 56 de percheziţii în dosarul privind contractele cu Microsoft.

Surse judiciare citate de reporterul RRA,  Mădălina Verman, afirmă că percheziţiile au loc la locuinţele oamenilor de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică şi Nicolae Dumitru.

O acţiune similară îl vizează şi pe Cătălin Harnagea, fost director SIE.

Pe lângă persoanele fizice, procurorii au descins şi la sediile unor societăţi comerciale şi fundaţii.

Acţiunea are parte de sprijinul SRI şi al Jandarmeriei.

Potrivit unei informaţii de ultimă oră, care citează surse judiciare, percheziţii ar avea loc şi la locuinţa lui Alin Petrache, preşedinte al COSR - Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Ar mai fi vizate şi locuinţele lui Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicaţiilor) şi Dorin Marian, fost consilier prezidenţial.

Între timp s-a aflat că procurorii DNA au descins şi la fostul tenismen Dinu Pescariu şi la Fundaţia pe care o conduce, dar şi la firma omului de afaceri Claudiu Florică.

Dosarul Microsoft se referă la o serie de contracte de achiziţie de licenţe IT pentru unităţi şcolare din România.

Procurorii afirmă că mai mulţi miniştri din Guvernele Năstase şi Boc ar fi săvârşit fapte de corupţie pentru a încheia sau prelungi aceste contracte, la preţuri ridicate artificial.

Sunt vizaţi 9 foşti miniştri pentru care DNA a cerut aviz de începere a urmării penale Parlamentului sau preşedintelui României.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza