Noi măsuri pentru eliberarea mai rapidă a paşapoartelor

La direcţiile de paşapoarte din Bucureşti şi din ţară sunt cozi mari încă, deşi s-a prelungit programul de lucru şi a fost suplimentat personalul în unele cazuri.

Adăugat: 17 August 2017
Ultima actualizare:17 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, portător de cuvânt al MAI
trimite pe mail

Foarte mulţi români plecaţi la muncă în străinătate vin în ţară vara, pentru a-şi reînnoi actele de identitate, iar în august este cea mai mare aglomeraţie.

După întâlnirea de ieri cu ministrul de interne, Carmen Dan, şefii direcţiilor de paşapoarte au termen până mâine pentru a găsi o soluţie la această situaţie.

"Ministrul afacerilor interne a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal, care să deservească la capacitate maximă toate sediile din judeţele care se confruntă cu un număr mare de cereri", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Începând de astăzi, cererile pentru paşapoarte temporare vor putea fi depuse în Bucureşti şi la ghişeele din Piaţa Amzei, iar de luni, 21 august, Direcţia Paşapoarte va avea un nou sediu, la Plaza Mall, cu 20 de ghişee.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza