Noi măsuri pentru elaborarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2016

Operatorii economici cu capital sau patrimoniu deţinut direct sau indirect de stat vor trebui să ţină cont la elaborarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2016 de un set de măsuri adoptat astăzi de guvern.

Adăugat: 6 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Măsurile au scopul să contribuie la întărirea disciplinei financiare ale acestor entităţi, a declarat după şedinţa de guvern, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu.

" Avem o ţintă de reducere de 15% a plăţilor restante faţă de cele programate la sfârşitul anului 2015. Modalitatea prin care poate fi calculat acest procent este una cumulativă pentru toate companiile aflate în subordinea unui minister, adică una dintre companii poate să aibă o reducere a arieratelor mai mare de 15%, alta mai mică, dar media pe ministerul respectiv sau pe unitatea adminstrativă care gestionează companiile respective trebuie să fie de 15%", a precizat Dan Suciu.

În termen de 16 zile de la aprobarea memorandumului, organele administraţiei publice centrale vor prezenta Ministerului de Finanţe situaţia privind reducerea plăţilor restante detaliată pe operatori economici.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alin Şerbănescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza