Noi audieri în dosarul "ICA"

Procesul în dosarul privatizării suspecte a Institutului de Cercetări Alimentare a fost reluat luni la Curtea de Apel Bucureşti.

Adăugat: 4 August 2014
Ultima actualizare:4 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC
trimite pe mail

UPDATE Avocatul omului de afaceri Dan Voiculescu a solicitat  judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti audierea, în calitate de martori, a preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor miniştri ai Agriculturii, Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş, în procesul în care clientul său este judecat pentru privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Potrivit redactorului RRA, Mădălina Verman, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a explicat că solicită audierea preşedintelui Băsescu în legătură cu emiterea de către acesta, pe vremea când era primar al Capitalei, a unei autorizaţii de construire pentru terenul pe care se află institutul.

Dan Voiculescu a reafirmat, luni,  şi astăzi că privatizarea Institutului a fost corectă, iar presupusul prejudiciu în acest dosar a fost supraevaluat de un angajat al DNA, nefiind stabilit de un expert independent.

Instanţa i-a audiat şi pe ultimii doi din cei 13 inculpaţi, Jean Cătălin Sandu şi Vlad Nicolae Săvulescu.

De asemenea au fost dezbătute cererile de schimbare a încadrării faptelor.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, inculpat în dosar, preciza acum câteva zile că nu i s-a cerut pledoaria finală pentru înfăţişarea de luni.

La termenul anterior din 7 iulie, toţi inculpaţii audiaţi au susţinut că sunt nevinovaţi.

În declaraţia dată, la aceea dată, Dan Voiculescu a susţinut că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze şi că procurorul de caz de la DNA a intimidat martorii în timpul anchetei.

Procurorii anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, prejudiciul fiind de peste 60 de milioane de euro.

În primă instanţă, Dan Voiculescu a fost găsit vinovat şi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

El a mai afirmat că nu îi este teamă că va primi o condamnare cu executare în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Dosarul se judecă de la începutul lui decembrie 2008.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza