Noi audieri în Comisia "Nana"

La audieri sunt invitaţi în această săptămână trei foşti prefecţi şi fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

Adăugat: 20 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, judeţul Călăraşi, de către fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, continuă, luni, audierile.

Sunt aşteptaţi trei foşti prefecţi din judeţul Călăraşi.

Printre cei invitaţi la discuţii, săptămâna aceasta, se află şi  fostul director al Institutului Fundulea, Stelian Fuia, care a ocupat portofoliul Agriculturii în Cabinetul Boc. 

Comisia parlamentară i-a audiat, până în prezent, pe reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi, prefectul judeţului, dar şi pe primarul comunei Nana.

Acesta spunea, după audieri, că reconstituirea drepturilor de proprietate pentru terenurile agricole din zonă s-a desfăşurat corect.

Membrii comisiei nu au obţinut mai multe informaţii de la preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu.

El afirma că, în urma verificărilor făcute anul trecut, la solicitarea DNA, cele 290 de hectare achiziţionate de Ioana Băsescu, nu ar avea o legătură cu situaţia neclară în care sunt implicate terenurile.

În această săptămână sunt aşteptaţi la audieri foştii prefecţi de Călăraşi, fostul primar al comunei Nana, dar şi secretara primăriei.

De asemenea, sunt invitaţi fostul şi actualul director general al Institutului Fundulea.

Cei 13 deputaţi şi senatori vor redacta un raport în termen de 60 de zile de la înfiinţarea comisiei parlamentare, care va fi trimis Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului. Votul final va fi dat în plenul comun al celor două Camere.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza