Nicuşor Dan: Următoarele două ierni vor fi grele pentru cei racordaţi la sistemul centralizat

Primarul general al capitalei, Nicuşor Dan, a avertizat că următoarele două ierni vor fi grele pentru cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Adăugat: 29 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nicușor Dan. Sursa: facebook.com/NicusorDan.ro
trimite pe mail

Până când nu vor fi eliminate pierderile din sistemul de termoficare, preţul gigacaloriei în Bucureşti nu va creşte,  spune primarul general al capitalei, Nicuşor Dan.

El a avertizat că, din cauza reţelei învechite, următoarele două ierni vor fi grele pentru cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Nicuşor Dan: Tot ce putem noi să facem este să avem echipe care să intervină cât mai repede la avarii şi să informăm foarte bine populaţia despre aceste avarii: din ce cauză se întâmplă asta şi cât va dura problema. Promisiunea mea este că iarna 2022-2023 va fi mult, mult, mult mai bună decât iarna aceasta şi iarna viitoare. Iarna viitoare va fi mai bună decât cea din anul acesta.

După întâlnirea avută cu ministrul de finanţe, Florin Câţu, primarul general al capitalei, Nicuşor Dan, a mai spus că datoria de 400 de milioane de lei pe care compania aflată în subordinea Primăriei Capitalei, Termoenergetica, o are către producătorul de energie termică, ELCEN, va fi compensată până la sfârşitul lunii viitoare.

Astfel, ELCEN îşi plăteşte datoria principală către ANAF, iese din insolvenţă şi poate să acceseze fonduri europene de anul viitor, a precizat Nicuşor Dan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:
30 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza