Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova

Despre solicitarea Transnistriei de alipire la Rusia: "Cred eu că astfel de acţiuni sunt contraproductive, ele nu aduc bine Republicii Moldova şi, sunt de părere, chiar şi Federaţiei Ruse".

Adăugat: 18 Martie 2014
Ultima actualizare:18 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Timofti, preşedintele R.Moldova
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă, susţinută marţi, la Chişinău, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat , că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei pe care le-a calificat drept "contraproductive".

Răspunzând la întrebarea referitoare la solicitarea administraţiei din Transnistria de a se alipi Federaţiei Ruse, preşedintele Republicii Moldova a răspuns:

"În primul rând, am luat cunoştinţă, m-au informat deja că a făcut o astfel de declaraţie aşa-numitul conducător, aşa-numitul soviet suprem al Transnistriei, Burla, mi se pare. Dar, oficial, că acest organ, neconstituţional din punctul de vedere al Republicii Moldova, cum este sovietul suprem al Transnistriei, nu a luat aşa o decizie, nu cunosc. Dar cred eu că astfel de acţiuni sunt contraproductive, ele nu aduc bine Republicii Moldova şi, sunt de părere, chiar şi Federaţiei Ruse. Nu contribuie la păstrarea acelui 'image' internaţional de care se bucura până acum Rusia. Şi dacă va accepta, cred că va fi un pas greşit, din punctul meu de vedere", a subliniat marţi, într-o conferinţă de presă, Nicolae Timofti.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza