Nereguli la primăriile din Sălaj

Unele primării funcţionează fără personalul prevăzut de legislaţia în vigoare, altele au probleme în comunicarea cu alte instituţii sau privind organizarea şedinţelor de consiliu local.

Adăugat: 13 Septembrie 2016
Ultima actualizare:13 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Prefectura Sălaj
trimite pe mail

În mai multe primării din Sălaj au fost descoperite nereguli privind legislaţia administraţiei publice locale.

În timp ce unele primării funcţionează fără personalul prevăzut de legislaţia în vigoare, altele au probleme în comunicarea cu alte instituţii sau privind organizarea şedinţelor de consiliu local.

Verificările au fost efectuate de comisii de control ale Instituţiei Prefectului Sălaj, fiind descoperite mai multe deficienţe, dar şi nereguli privind respectarea legislaţiei în domeniul administraţiei publice.

Echipele de control au descoperit mai multe primării în care şedinţele de consiliu local erau organizate mult prea repede pentru a putea fi pregătite conform legii, primării în care nu există secretare, primării în care primarii se feresc de control, plecând în concediu de odihnă sau unde secretarii nu au acces la noutăţile legislative prin Monitorul Oficial, aşa cum prevede legea.

O altă neregulă descoperită a vizat angajaţii mai multor primării, mai mulţi funcţionari publici desfăşurându-şi activitatea pe cu totul alte posturi decât cele pe care erau angajaţi.Autor:
Adrian Lungu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza