Negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE, "să asigure o viziune comună"

Negociatorul şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a discutat cu premierul Cioloş despre paşii instituţionali pe care atât România, cât şi UE trebuie să-i facă pentru pregătirea şi derularea negocierilor cu Marea Britanie.

Adăugat: 6 Octombrie 2016
Ultima actualizare:6 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea premierului Dacian Cioloș cu Michel Barnier, negociator șef al Comisiei Europene pentru pregătirea și derularea negociererilor cu Marea Britanie. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

România doreşte ca negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să se facă într-un format care să redea viziunea comună a celor 27.

Acesta este mesajul pe care premierul Dacian Cioloş l-a transmis la discuţiile pe care le-a avut, ieri, la Bucureşti cu Michel Barnier, negociatorul şef al Comisiei Europene pentru Brexit. 

Michel Barnier a discutat cu premierul Dacian Cioloş despre paşii instituţionali pe care atât România, cât şi Uniunea Europeană trebuie să-i facă pentru pregătirea şi derularea negocierilor cu Marea Britanie, mai ales că România va prelua preşedinţia consiliului uniunii în prima jumătate a anului 2019, adică atunci când se vor finaliza şi negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dacian Cioloş a explicat că este important ca negocierile să fie organizate într-un format care să includă toate părţile şi să asigure o viziune comună a statelor membre în format Uniunea Europeană 27 şi a instituţiilor europene cu privire la elementele negociate.

Prin acest turneu european, Michel Barnier îşi pregăteşte mandatul de negociere cu Londra, în condiţiile în care reprezentanţii instituţiilor europene au spus în repetate rânduri că nu vor începe negocieri oficiale cu Londra, până când aceasta nu va activa articolul 50 al tratatului uniunii, prin care se iniţiază ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, lucru care, după cum a anunţat premierul britanic Theresa May, se va întâmpla spre sfârşitul lunii martie anul viitor.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus ferm înainte de summitul de la Bratislava că România nu va face nici un compromis în ce priveşte libertatea de circulaţie a forţei de muncă.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza