Negocierile pentru construcţia tronsonului Comarnic-Braşov se reiau

Negocierile pentru încheierea contractului de construcţie a autostrazii Comarnic - Braşov se reiau, potrivit premierului Victor Ponta.

Adăugat: 8 Mai 2013
Ultima actualizare:8 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-ministrul Victor Ponta a pledat, miercuri, pentru proceduri mai simple pentru confiscarea bunurilor obţinute ilegal, dar şi pentru exproprierea de terenuri atunci când e vorba de mari lucrări de infrastructură.

El spune că dreptul de proprietate - garantat de Constituţie - nu trebuie să împiedice o bună dezvoltare a ţării şi apreciază că dificultatea procedurilor din acest moment este una dintre piedicile îmbunătăţirii infrastructurii de transport.

Premierul anunţă că, autorităţile române reiau, miercuri, negocierile pentru construcţia tronsonului Comarnic-Braşov, parte din autostrada Bucureşti - Braşov.

Victor Ponta spune că sunt patru oferte depuse la Compania de Autostrăzi, de la o firmă chinezească şi de la trei asocieri de societăţi din România şi din străinătate.

Termenul pentru finalizarea discuţiilor este luna august

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, a declarat pentru Mediafax că termenul pentru finalizarea discuţiilor este luna august.

Potrivit reporterului Radio România, Mihaela Enache, primul anunţ de participare la procedura de atribuire a contractului pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov a fost făcut în noiembrie 2007, iar termenul de finalizare estimat atunci a fost anul 2013.

Neînţelegerile dintre autorităţi şi câştigătorii licitaţiei au dus la anularea contractului şi la o nouă atribuire a acestuia - unei asocieri de firme cunoscute în domeniu, din Franţa şi Grecia, care ar fi trebuit să înceapă efectiv lucrul în 2011.

Companiile s-au retras ulterior din cauza dezacordului în legătură cu anumite clauze contractuale.

Proiectul de atunci prevedea cheltuieli de 1,2 miliarde de euro pentru construirea unui tronson spectaculos, cu viaducte, poduri şi tunele de-a lungul celor aproximativ 58 de km, cea mai dificilă porţiune de pe tronsonul Bucureşti-Braşov, cunoscut ca unul din cele mai aglomerate drumuri din ţară.

Câştigătorul, desemnat spre sfârşitul acestei veri

Zilele trecute, de Paşti, s-a atins un trafic record de 1.500 de maşini în două ore pe Valea Prahovei.

Printre candidaturile de acum se regăsesc şi firme care au semnat şi ulterior au denunţat contractul din 2010, iar câştigătorul de acum va fi desemnat spre sfârşitul acestei veri.

Premierul Victor Ponta mai anunţa, marţi, că procedurile sunt avansate şi în cazul atribuirii contractelor pentru construirea centurii de sud a Bucureştiului, precum şi pentru autostrada Craiova-Piteşti.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza