Negocierile pe proiectul legii salarizării unitare continuă

Negocierile pe proiectul legii salarizării unitare continuă, săptămâna aceasta, cu discuţii tehnice şi întâlniri între ministrul Muncii şi sindicatele mai mici din sectorul bugetar.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:13 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Se doreşte ca până la sfârşitul lunii, documentul să fie finalizat.

După mai multe ore de propuneri făcute la Legea salarizării unitare, sindicalişti din domeniul ordinii şi siguranţei publice au plecat de la Ministerul Muncii ameninţând că vor ieşi în stradă.  

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contraactual:

"Nemulţumirea noastră este nerespectarea acelui salariu de bază minim. Sporurile pe bază de pontaj nu se aplică a?a cum spune legea, la 1450 su mai mult de atât, ci la o valoare sectorială rămasă înghe?ată în decembrie 2009". 

În ceea ce priveşte profesorii, majoritatea vor avea salarii mai mari cu peste 50%, salariile debutanţilor din sistemul preuniversitar vor fi dublul salariului minim pe economie, ajungând la aproximativ 3500 de lei brut pe lună.  

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicale "Spiru Haret": Vor fi funcţii didactice, didactice auxiliar şi nedidactice care vor beneficia de creşteri mai mari, alţii de creşteri mai mici, dar media va fi pe undeva pe la 56%.  

Printre noutăţile pe care le va aduce proiectul de lege se numără acordarea a două norme de hrană pentru toţi bugetarii, care vor fi echivalentul a câte un salariu minim pe economie şi a unui aşa intitulat "voucher de vacanţă".  

Lia Olguţa Vasilescu, ministru Muncii: Absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau şefi, luau nişte sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor.  

Şi sindicaliştii din cultură au ieşit mulţumiţi de la discuţiile cu ministrul municii pe legea salarizării unitare. Au spus că vor fi creşteri salariale cuprinse între 25 şi 140%, însă vor fi avantajaţi angajaţii care au salarii mici.
 Autor:
Alice Georgescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza