Negocieri pentru preşedinţia Republicii Moldovei

La Chişinău sunt programate negocieri între reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană şi grupul de demisionari din Partidul Comunist.

Adăugat: 11 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În cazul în care vor ajunge la un compromis cu privire la candidatul pentru funcţia de preşedinte, va exista majoritatea necesară pentru alegerea şefului statului şi ieşirea din criza politică.

Unul din numele vehiculate la Chişinău pentru funcţia de preşedinte în aceste zile este cel al fostului premier al lui Vladimir Voronin.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău a afirmat, joi, că Zinaida Greceanîi ar fi un candidat de compromis bun, întrucât el personal a avut o relaţie bună cu fostul premier.

În replică, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, a atras atenţia că în ultima perioadă a guvernării, Greceanîi relaţiile României cu Republica Moldova au cunoscut o deteriorare fără precedent.

Marius Lazurcă a amintit în context de deciziile autorităţilor de la Chişinău începând cu aprilie 2009. 

Experienţa noastră, a României în speţă, din ultima perioadă a guvernului Greceanîi nu a fost tocmai cea mai fericită: acuzaţii până azi nedovedite de instigare la revoltă şi uzurpare a puterii pe 7 aprilie, expulzarea ambasadorului Teodorescu, închiderea frontierei de pe Prut, alungarea corespondenţilor presei române.  ealizator:

Posibila candidatură a Zinaidei Greceanîi a fost deja contestată de Partidul Liberal, care îi reproşează implicarea în evenimentele din aprilie 2009, când a avertizat într-o intervenţie televizată că poliţia ar putea deschide focul împotriva manifestanţilor.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza