Negocieri pe tema Contractului de Muncă din Sănătate

La Ministerul Sănătăţii au avut loc negocieri între reprezentanţii sindicatelor şi ministrul de resort, Sorina Pintea, pe tema Contractului Colectiv de Muncă.

Adăugat: 7 Mai 2018
Ultima actualizare:7 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Renegocierea Contractului Colectiv de Muncă este una dintre revendicările sindicaliştilor din sănătate.

Astăzi a avut loc doar prima întâlnire între sindicalişti şi conducerea ministerului, pentru discutarea unui nou contract de muncă la nivelul sectorului de activitate.

Vicepreşedintele SANITAS, Mircea Ciocan, a declarat la final faptul că negocierile au fost întrerupte anul trecut în luna august, iar reluarea lor astăzi a însemnat desemnarea echipelor de negociere, stabilirea unui calendar al întâlnirilor viitoare, precum şi un termen limită de 60 de zile pentru încheierea acestor negocieri, iar prezenţa doamnei ministru la întâlnire a impulsionat ritmul negocierilor.

Contractul Colectiv de Muncă este cel care reglementează, suplimentar faţă de legislaţia în vigoare, tot ce înseamnă drepturi şi obligaţii ale salariaţilor din sistem, respectiv cadrul legal de muncă, timpul de muncă, timpul de odihnă şi condiţiile de muncă.

Mircea Ciocan a insistat asupra faptului că negocierea contractului, care era pe lista celor trei revendicări principale ale sindicaliştilor, este pe cale să fie soluţionată.

El a recunoscut că există voinţă de a se negocia, însă a subliniat că deblocarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă nu creează contextul pentru a se suspenda acţiunile de protest, iar greva generală rămâne valabilă pentru data de 11 mai.

Liderul sindical şi-a exprimat speranţa că întâlnirile viitoare, în care se vor discuta revendicările propriu-zise ale sindicaliştilor, să aibă un rezultat decongestionarea situaţiei din sănătate.

Următoarea întâlnire este programată peste trei zile.

Problemele din sănătate se află, astăzi, şi în atenţia deputaţilor.

Aceştia dezbat, după-amiază, moţiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, criticată pentru situaţia sporurilor sau lipsa unor medicamente.

Votul asupra moţiunii va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza