Negocieri intense între Merkel, Hollande şi Putin în privinţa Ucrainei

Preşedintele Franţei şi cancelarul german au avut, la Moscova, convorbiri îndelungi cu preşedintele Rusiei, într-un demers fără precedent, pentru rezolvarea conflictului din Ucraina.

Adăugat: 7 Februarie 2015
Ultima actualizare:7 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Lipsa oricăror amănunte despre propunerile celor doi lideri occidentali este un indiciu pentru analiştii europeni că s-a negociat serios.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a anunţat că există un proiect de acord, pe care cei trei lideri îl vor mai discuta o dată,  duminică.

Desfăşurate timp de peste cinci ore, cu participarea doar a celor trei lideri, întâlnirea dintre Vladimir Putin, Angela Merkel şi François Hollande s-a încheiat la miezul nopţii fără documente adoptate, declaraţie de presă şi informaţii concrete despre conţinutul convorbirilor şi a propunerilor privind reglementarea crizei ucrainene, care s-au aflat în centrul acestora, infirmează corespondentul RRA la Moscova.

Moscova, Parisul şi Berlinul au numit negocierile "constructive şi consistente" - expresii folosite inclusiv de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Menţionând ca negocierile s-au desfăşurat în continuarea celor de joi, de la Kiev, dintre liderii Franţei, Germaniei şi Ucrainei, Dmitri Peskov a precizat:

Pornind de la propunerile formulate de preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei, în prezent se lucrează în comun la pregătirea textului unui posibil document comun privind implementarea înţelegerilor de la Minsk, document care să includă propunerile preşedintelui Ucrainei şi propunerile formulate şi adăugate astăzi de preşedintele Federaţiei Ruse, Putin.

Potrivit Agenţiei ruse de ştiri TASS, textul posibilului document va fi redactat de Rusia, Germania şi Franţa.

Dmitri Peskov a declarat, că acest text va fi transmis spre aprobare tuturor părţilor conflictului, pentru ca apoi concluziile preliminare să fie formulate duminică, în cadrul teleconferinţei la vârf în formatul din Normandia, respectiv cu participarea liderilor Rusiei, Franţei, Germaniei şi UcraineiAutor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza