Negocieri fără rezultat privind sporurile din sistemul de sănătate

Sindicatele nu au ajuns la niciun rezultat în negocierile privind regulamentul de sporuri .

Adăugat: 5 Aprilie 2018
Ultima actualizare:5 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii sindicatelor din sănătate au discutat astăzi la ministerul de resort despre regulamentul de sporuri cu ministrul Sorina Pintea.

Ei au precizat cu puţin timp în urmă că nu au ajuns la nici un rezultat în această privinţă şi că vor relua discuţiile săptămâna viitoare.

Aproximativ 50 de asistenţi, biologi şi chimişti au ieşit pentru a doua zi consecutiv într-un protest spontan în curtea Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti.

Ei sunt nemulţumiţi că le-au fost reduse sporurile la jumătate şi spun că din acest motiv veniturile vor scădea cu aproximativ 1.000 de lei.

Oamenii se plâng că lucrează în condiţii de risc maxim, cu pacienţi bolnavi de tuberculoză sau cu HIV SIDA şi precizează că vor continua protestul până când le va fi rezolvată situaţia sporurilor.

"Problema este că legislaţia în vigoare nu permite aplicarea ambelor prevederi legale şi a plafonului de sporuri care ne-a fost acordat de Ministerul Sănătăţii, pe de o parte şi a sporurilor din Anexa 2, între 55 şi 85% pentru personalul medical. Pe de altă parte, protestul provine din altă sursă şi anume necesitatea de a se menţine un spor de periclitate pentru condiţii deosebit de periculoase, care nu numai că a fost acordat salariaţilor din pneumofiziologie dinainte, ci există şi un regulament al OMS pentru evaluarea zonelor de risc şi a sporurilor de periclitate pentru acestea, care trebuie de asemenea respectat".

"Eu am nemulţumire pentru sporul de risc, pentru că sunt în risc de contagiune maximă zilnic".

"Sunt una dintre victimele acestei boli, de tuberculoză, sunt mulţi alţi colegi care au suferit de boală şi s-au tratat. Sporul acesta pe care îl cerem şi l-am plătit şi l-am câştigat din greu îl vrem înapoi", au spus protestatarii.

Şi la Institutul "Matei Balş" din capitală aproximativ 100 de asistenţi medicali şi-au exprimat astăzi nemulţumirea faţă de scăderea sporurilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza