Negocieri dure în privinţa Greciei. Se negociază o soluţie de compromis

Liderii din Zona Euro, reuniţi într-un summit de urgenţă la Bruxelles, analizează, de aseară, propunerile înaintate de Eurogrup, care, la rândul său, are programată astăzi o nouă reuniune.

Adăugat: 13 Iulie 2015
Ultima actualizare:13 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii zonei euro discută o soluţie de compromis convenită azi-noapte de premierul grec Alexis Tsipars împreună cu preşedintele Franţei Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, pentru negocierea unui nou plan de finanţare a Greciei şi păstrarea ei în uniunea monetară.  

Nu sunt cunoscute detalii, dar Franţa şi Germania s-au contrazis până acum în privinţa impunerii de condiţii suplimentare pentru ca guvernul grec să recapete încrederea creditorilor.

Dintre toate condiţiile, Grecia respinge implicarea FMI în noul plan de slavare, dar şi ideea ca privatizarea activelor greceşti să fie controlată direct de creditori.

Miniştrii de finanţe ai Zonei Euro îi cer Greciei să voteze, până miercuri, în Parlament, propunerile pe care le-au făcut în schimbul negocierilor privind un memorandum de înţelegere.

Potrivit corespondentei noastre, Cerasela Rădulescu, Eurogrup solicită modificarea TVA şi a sistemului de pensii, extinderea bazei de impozitare şi privatizarea sectorului de sănătate.

Surse guvernamentale elene, citate de France Presse, au precizat, însă, că Atena nu este de acord cu planul şi nici cu amânarea negocierilor, din cauza situaţiei băncilor, care sunt lipsite de lichidăţi.

Liderii din Zona Euro, reuniţi într-un summit de urgenţă la Bruxelles, analizează, de aseară, propunerile înaintate de Eurogrup, care, la rândul său, are programată astăzi o nouă reuniune.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza