Negocieri blocate la Senat

Reprezentanţii UNPR solicită funcţii de conducere în Biroul Permanent al Senatului, iar opoziţia se opune solicitării, astfel că negocierile s-au blocat.

Adăugat: 1 Februarie 2011
Ultima actualizare:1 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Negocierile cu privire la componenţa noului Birou Permanent al Senatului au fost suspendate după mai bine de două ore de discuţii.


Reprezentanţii UNPR solicită funcţii de conducere în for şi invocă decizia Curţii Constituţionale prin care li se recunoaşte dreptul de a avea grup parlamentar.


Opoziţia, care deţine majoritatea în Biroul Permanent, în schimb, nu este de acord cu această solicitare.


Discuţiile vor continua şi miercuri, deoarece şi parlamentarii UNPR şi cei ai PSD, PNL, PC nu au căzut de acord cu reprezentarea în noul Biroul Permanent al Senatului.


Liderii independenţilor au solicitat o funcţie de vicepreşedinte în Biroul Permanent şi şefia unei comisii de specialitate.


"E vorba de reprezentarea în Biroul Permanent a grupului independenţilor, un aspect, şi al doilea aspect, cel mai importat, este că se doreşte păstrarea aceleiaşi majorităţi în Biroul Permanent din partea opoziţiei, în timp ce majoritatea în plen este alta şi cu acest lucru nu putem fi de acord, pentru că a condus la toate situaţiile care au fost până acum destul de neplăcute", a spus Şerban Mihăilescu.


Chestorul Biroului Permanent, senatorul  PSD, Ioan Chelaru, spune că discuţiile se vor prelungi miercuri  toată ziua.


"Negocierile vor continua mâine (n.r. miercuri) , la ora 9:30. Astăzi (n.r.marţi)  la ora 16:00 va avea loc deschiderea solemnă a şedinţei Senatului. Mâine nu va mai fi program de plen, vor continua negocierile până se vor finaliza, iar lunea viitoare se va intra probabil pe alegerea, stabilirea noului Biroul Permanent al Senatului", a spus Ioan Chelaru.


Prima şedinţă a noului Birou Permanent a fost amânată pâna la finalul acestor negocieri.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza