Natalia Intotero solicită modificarea Legii educației din Ucraina

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a solicitat autorităţilor din Ucraina să modifice articolul din Legea Educaţiei care îngrădeşte dreptul comunităţii româneşti de a studia în limba maternă.

Adăugat: 4 Martie 2018
Ultima actualizare:4 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Natalia Intontero, ministrul românilor de pretutindeni
trimite pe mail

Minoritatea românească din Ucraina din regiunile istorice Cernăuţi şi Transcapatia este bine integrată şi trebuie să aibă mai departe dreptul de a învăţa limba română, spune ministrul pentru românii de pretutindeni, care a vizitat în ultimele zile cele două regiuni.

"Atât eu cât şi Guvernul României vom depune în continuare toate diligenţele ca ei să beneficieze aici, în Ucraina, de toate drepturile pe care le-au avut de sute de ani, în primul rând dreptul de a învăţa în limba română, dreptul de a duce mai departe spiritul românismului. Este o prioritate domeniul centenar - pe care îl avem şi noi în derulare în cadrul Ministerului pentru românii de pretutindeni - derulăm mai multe proiecte prin care marcăm acest an al Centenarului de care vor beneficia şi etnicii noştri din Ucraina. Unul dintre acestea este dorinţa noastră de a realiza cât mai multe înfrăţiri cu localităţi din Ucraina unde trăiesc etnici români şi localităţi din România", a spus Natalia Intotero.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a vizitat şi liceul cu predare în limba română Mihai Eminescu din localitatea Slatina de peste Tisa şi s-a întâlnit cu directorii de şcoli româneşti, transmite corespondentul RRA,  Adrian Marchiş.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza