Muncitorii necalificaţi, cei mai căutaţi la bursa locurilor de muncă

Peste 4.700 de slujbe sunt oferite astăzi de angajatori în cadrul bursei locurilor de muncă, organizată la Palatul Copiilor din Capitală.

Adăugat: 21 Aprilie 2017
Ultima actualizare:21 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei mai căutaţi sunt muncitorii necalificaţi, iar cele mai puţine oferte îi vizează pe cei cu studii superioare. Comparativ cu anii anteriori, numărul celor aflaţi căutarea unui job este mult mai mic.

Dacă în anii anteriori pe lângă persoanele fără ocupaţie mai erau şi angajaţi care doreau un salariu mai mare sau doar voiau să schimbe locul de muncă, la ediţia din acest an pretenţiile participanţilor s-au redus doar la a găsi un loc de muncă pentru că marea majoritate dintre ei sunt şomeri.

De cealaltă parte, angajatorii se plâng că nu găsesc persoane calificate în domeniile în care ei au disponibile locurile de muncă.

Managerul unei firme, Valentina Dobre:

"Avem foarte multe joburi din sfera producţiei, mai ales pe parte de producere de băuturi alcoolice, pentru că acesta este profilul firmei noastre, şef secţie îmbuteliere, mecanic de întreţinere, reparaţii şi utilaje, electrician pentru departamentul de producţie, muncitori calificaţi şi necalificaţi. Oferta noastră este bogată, dar avem foarte puţini candidaţi pentru joburile acestea".Autor:
Alice Georgescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza