Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

"Dacă la începutul crizei România nu îndeplinea nici unul din cele patru criterii de la Mastricht, acum acestea sunt îndeplinite integral. Marea provocare este să asigurăm durabilitatea acestor realizări pe viitor".

Adăugat: 4 Iunie 2015
Ultima actualizare:4 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României
trimite pe mail

România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la zona euro, dar asta nu înseamnă că este pregătită pentru acest pas - consideră principalii reprezentanţi ai mediului financiar-bancar.

Creşterea economică este robustă şi durabilă, dar orice derapaj în politicile economice poate pune în pericol evoluţia din următorii ani, a subliniat - la o întâlnire de specialitate - guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat din nou că adoptarea monedei unice trebuie realizată la momentul potrivit, orice erori ale politicilor economice necesitând corecţii dureroase.

"Dacă la începutul crizei România nu îndeplinea nici unul din cele patru criterii de la Mastricht, acum acestea sunt îndeplinite integral. Marea provocare este să asigurăm durabilitatea acestor realizări pe viitor. Aşadar, misiunea politicilor economice este să păstreze echilibrele refăcute cu atâtea eforturi, să determine o creştere economică destul de rapidă, dar care să nu afecteze aceste echilibre şi totul să se facă prin concentrarea pe reformele structurale", a mai spus Isărescu, potrivit redactorului RRA.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza