MRU vrea fuziunea dintre Forţa Civică şi Mişcarea Populară

Primul pas în procesul de unire a forţelor de dreapta este fuziunea Forţei Civice cu Mişcarea Populară, declară preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

Adăugat: 18 Octombrie 2013
Ultima actualizare:18 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat că va propune săptămâna viitoare conducerii partidului eventualitatea unei fuziuni cu Mişcarea Populară, un protocol de colaborare cu Partidul Ecologist Român şi că intenţionează să aibă discuţii de prospecţie cu UDMR pentru o eventuală colaborare la europarlamentare şi prezidenţiale.

"Rămânem consecvenţi unirii forţelor de centru-dreapta într-un timp cât mai scurt, evident înainte de europarlamentare, pentru a putea face faţă cu succes celor două mari provocări electorale de anul viitor - prezidenţialele şi alegerile europarlamentare. Avem din punctul acesta de vedere paşi realizaţi şi proiecte pe cale să se îndeplinească. Primul pas realizat a fost închegarea Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, alături de PNŢCD şi Iniţiativa România Liberală, iar pasul al doilea, angajarea discuţiilor cu Mişcarea Populară, discuţii care se poartă într-un ritm alert atât la nivel tehnic, cât şi politic', a precizat Ungureanu, vineri, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că cele două paliere de discuţie au ca scop, în acest moment, evaluarea şi programul comun de acţiune, la nivel organizatoric şi politic, al colaborării dintre FC şi Mişcarea Populară.

"Eu voi face un pas în plus, săptămâna viitoare, şi voi supune discuţiei între membrii Biroului Permanent Naţional, eventualitatea fuziunii dintre cele două formaţiuni politice, urmând totodată ca la finele săptămânii viitoare, când vom avea colegiul director al Partidului Forţa Civică, să ne putem pronunţa clar, statutar şi asupra acestei chestiuni", a subliniat Ungureanu.

El a precizat că discuţiile despre fuziune le-a purtat la Chişinău, cu preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza