MRU: Realizările Guvernului Ponta, "plagiat politic" la investiţiile guvernelor Boc şi Ungureanu

Liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a criticat dur pe primul ministru Victor Ponta, dar şi Guvernul condus de acesta.

Adăugat: 20 Iunie 2013
Ultima actualizare:20 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mihai Răzvan Ungureanu l-a contrazis, joi, pe primul ministru care a vorbit recent despre "scleroza" aparatului de lucru al Guvernului.

Liderul Forţei Civice a precizat că atât timp cât a fost premier, el a fost ajutat de angajaţii de acolo, angajaţi cărora, însă, le-a repartizat atribuţii funcţie de competenţe şi nu funcţie de preferinţe politice.  

Cât priveşte obiectivele pe care Guvernul Ponta le consideră realizări, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că acestea sunt, de fapt, investiţii începute în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu şi doar finalizate acum.

În context, Mihai Răzvan Ungureanu a dat exemplul autostrăzilor Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Ploieşti, şoselei Piteşti-Mioveni, dar şi investiţiei laserului de la Măgurele sau a gazoductului Iaşi-Chişinău.

Ungureanu a criticat şi afirmaţia Guvernului Ponta potrivit căruia gradul de absorbţie al fondurilor europene s-a dublat în ultimele 12 luni.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că în 2012 România a pierdut 112 milioane de euro, prin dezangajare (nu a reuşit să acceseze această sumă disponibilă), iar riscul de dezangajare din acest an este de 6,5 miliarde euro.

Liderul FC a catalogat ca "plagiat politic" gestul premierului Ponta de a se lăuda cu obiectivele guvernelor anterioare, un gest asemănător cu cel al unui elev "repetent care se laudă că reuşeşte să treacă clasa şi pentru asta cere aplauze de la director, de la cancelarie, de la asociaţia de părinţi".

Preşedintele Partidului Forţa Civică şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr (FC + PNŢCD), Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat joi, la Galaţi, pentru a evalua activitatea filialei locale FC, una din ultimele filiale evaluate înainte de şedinţa Colegiului Director, de la Covasna, programată pentru sâmbătă, 22 iunie.

Liderul FC s-a mai întâlnit joi, în prima parte a zilei, şi cu profesorii universitari şi studenţii facultăţii private Danubius, iar în a doua parte a zilei are în program o întâlnire cu oameni de afaceri, dar şi cu membrii şi simpatizanţii FC.   Autor:
Maria Măndiţă
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
20 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza