Motoc: Contextul de securitate prezintă riscuri pentru România

Mihnea Motoc, propus pentru funcția de ministru al Apărării a declarat că discuțiile din Comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au axat în principal pe contextul de securitate, unul care "ridică provocări și prezintă riscuri pentru România".

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mihnea Motoc
trimite pe mail

Mihnea Motoc, ministrul propus pentru portofoliul Apărării Naționale, a primit aviz favorabil în unanimitate din partea membrilor Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlament.

Mihnea Motoc a precizat ca votul  unanim îl obliga, dar îl și responsabilizează în același timp, ținând cont că instituția pe care o va reprezenta are cea mai îndelungată tradiție și istorie, cu cota cea mai mare de încredere in randul românilor.

Motoc a arătat că discuțiile de la comisii s-au axat în principal pe contextul de securitate, unul care "ridică provocări și prezintă riscuri pentru România".

"Vorbim de amenințările de pe flancul estic, dar și de amenințările de la sud, dintre care unele, cum ar fi presiunea migratorie generată de stările de conflict, instabilitatea din zonă, afectează securitatea europeană și implicit pe cea a României. (...) Am vorbit despre continuitate și previzibilitate în orientarea și funcționarea Ministerului Apărării, în diversele componente ce concură la aceasta — componenta legislativă, de sprijin financiar adecvat", a spus Motoc.

El a precizat că se va axa pe consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

"Am exprimat speranța că, dincolo de acest sprijin de la nivelul comisiilor, vom demonstra prin dialog susținut că merităm să beneficiem de acest sprijin și în continuare", a punctat Motoc, după audierile de la Parlament.

VEZI AICI CUM DECURG AUDIERILE MINIȘTRILOR PROPUȘI ÎN GUVERNUL CIOLOȘAutor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza