Motivarea CCR: Ancheta DNA a perturbat activitatea Guvernului

Judecătorii CCR consideră că prin ancheta DNA privind OUG 13 a fost perturbată activitatea executivului şi că doar parlamentul este cel care poate decide soarta unei legi.

Adăugat: 10 Martie 2017
Ultima actualizare:10 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a constatat că între Ministerul Public şi guvern a existat şi există un conflict de interese generat de acţiunea DNA de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii Ordonanţei 13 referitoare la graţiere.

Judecătorii CCR consideră că prin ancheta DNA privind respectivul act normativ a fost perturbată activitatea executivului şi că doar parlamentul este cel care poate decide soarta unei legi.

Nicio autoritate publică aparţinând unei alte puteri decât cea legislativă nu poate controla un act normativ emis de guvern din perspectiva oportunităţii acestuia, au mai spus magistraţii Curţii Constituţionale.

În 27 februarie, CCR a constatat existenţa unui conflict juridic între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Executiv, prin anchetarea modului de elaborare a Ordonanţei 13, care modifica legislaţia penală.

CCR a fost sesizată cu privire la ancheta desfăşurată de DNA în privinţa Ordonanţei 13 de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aminteşte redactorul RRA, Mădălina Verman.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza