Moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe intră la vot

Moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe vor fi supuse astăzi votului în plenul Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 20 Martie 2019
Ultima actualizare:20 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Camera Deputaților. Sursa: facebook.com/cameradeputatilor
trimite pe mail

La dezbaterea documentului, reprezentanții PNL, USR ?i PMP i-au reproșat ministrului Teodorovici măsurile prevăzute în Ordonanța de Urgență 114 și au cerut abrogarea actului normativ.

Semnatarii moţiunii au susţinut că impunerea de noi taxe pentru bănci și companiile din energie și telecomunicații afectează direct atât cetăţenii, cât şi mediul de afaceri. În schimb, ministrul finanţelor publice,

Eugen Teodorovici, a respis acuzațiile, susținând că toate măsurile fiscale adoptate de guvern sunt confirmate de analizele instituțiilor europene.

Deputaţii se vor pronunţa astăzi prin vot asupra moţiunii simple, dar şi asupra demersului prin care opoziția îi cere demisia ministrului justiției, Tudorel Toader.

Moțiunea simplă pe justiție trebuia votată acum două săptămâni, însă social-democrații nu au asigurat cvorumul de ședință.

Ei i-au reproșa ministrului Toader că nu a promovat o ordonanță de urgență pentru a pune în acord Codurile Penal și de Procedură Penală cu deciziile Curții Constituționale.

La votul de astăzi, decizia grupului parlamentar al PSD este să se pronunțe împotrivă, astfel încât moțiunea simplă să fie respinsă de Parlament.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza