Moţiunile împotriva miniştrilor Finanţelor și Justiţiei, respinse

Moțiunile simple împotriva miniștrilor Finanțelor și Justiției au fost respinse la votul din Camera Deputaților.

Adăugat: 20 Martie 2019
Ultima actualizare:20 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor a respins astăzi două moţiuni simple: una, împotriva ministrului Finanţelor, cealaltă, împotriva ministrului Justiţiei.

Ambilor miniştri, opoziţia le-a reproşat în principal ordonanţe de urgenţă.

Prin moţiunea simplă, opoziția i-a reproșat ministrului Tudorel Toader modificările aduse legilor justiţiei prin ordonanța de urgență, subfinanțarea sistemului judiciar și ratarea obiectivului de ridicare a MCV.

Demersul PNL şi USR a întrunit însă doar 126 de voturi pentru, în timp ce 148 de deputați s-au pronunțat împotrivă.

Stelian Ion, deputat USR: Este un semnal foarte clar din partea PSD-ului și ALDE că s-au înțeles, au bătut palma, l-au convins pe Tudorel Toader să dea cele trei ordonanțe - nu avem nicio îndoială că asta a fost miza și din această cauză au votat toți împotriva acestei moțiuni simple.

Nemulțumiți de Tudorel Toader sunt și reprezentanții puterii, însă pentru modificările pe care nu le-a făcut.

Florin Iordache spune însă că problemele le vor rezolva în cadrul coaliției și nu cu ajutorul opoziției.

Florin Iordache: Eu am spus și la grup, am spus şi în plen, nemulțumirea pe care o am eu și probabil că o au și colegii mei este vizavi de activitatea ministrului Tudorel Toader. Nemulţumirea nu mi-a trecut. Asta nu înseamnă că am putut vota o moțiune pentru că erau foarte multe critici cu care nu eram de acord. Domnul ministru, în perioada următoare, să vină cu niște măsuri legislative normale, potrivit programului de guvernare.

Şi moțiunea la adresa ministrului Eugen Teodorovici a fost respinsă, dar opoziția menține solicitarea de abrogare a Ordonanței 114, act normativ contestat și de mediul de afaceri din cauza măsurilor fiscale pe care le introduce.

Ministrul Finanțelor respinge ideea abrogării, dar a anunțat că, în ceea ce privește aplicarea unor taxe companiilor din energie, telecomunicații sau domeniul bancar, se vor face modificări până la finalul acestei luni.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza