Moţiunea simplă pe tema descentralizării, respinsă de plenul Camerei Deputaţilor

Luni seara, deputaţii au dezbătut în plenul legislativ, moţiunea simplă a PDL pe tema descentralizării. Potrivit procedurilor, marţi la prânz, deputaţii au respins prin vot această moţiune.

Adăugat: 8 Aprilie 2014
Ultima actualizare:8 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE În sesiunea de vot final, plenul Camerei a respins moţiunea simplă iniţiată de PDL prin care  se cere demararea unei reforme reale şi complete a Administraţiei publice bazată pe consens politic, informează redactorul RRA.

Moţiunea a fost respinsă cu 170 de voturi "împotrivă", 127 "pentru" şi şase abţineri.

politicaromaneasca.ro  a transmis LIVE VIDEO votul din plenul Camerei Deputaţilor.

La dezbaterile de luni, iniţiatorii moţiunii i-au cerut vicepremierului Liviu Dragnea să demareze o reformă reală şi completă a administraţiei publice, bazată pe consens politic.  

Moţiunea simplă "O reformă a administraţiei fără consens nu are succes", iniţiată de deputaţii PDL şi cei neafiliaţi, a fost susţinută, în plenul Camerei Deputaţilor, de deputatul PDL, Mircea Toader.

El a subliniat că partidul din care face parte nu se opune procesului de descentralizare, ba chiar susţine  un astfel de proiect, cu condiţia să aibă continuitate "pentru cel puţin cincizeci de ani înainte".

"Reforma administraţiei publice din România, pe toate compontentele amintite - pe organizarea administrativă, regionalizare şi descentralizare - trebuie să fie un proces care să conducă la o structură administrativă, viabilă, pentru cel puţin cincizeci de ani înainte. Aveţi curajul să vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat cu România, dacă grupul nostru parlamentar nu ar fi acţionat şi nu ar fi sesizat Curtea Constituţională asupra descentralizării", a spus Toader de la tribuna parlamentului. 

Deputaţii democrat-liberali mai susţin că moţiunea lor este "una constructivă", prin care doresc să găsească cele mai bune soluţii pentru reformarea administrativă a ţării.

În replică, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a afirmat că în analiza Curţii Constituţionale se arată că demersul Guvernului a fost unul corect şi necesar României.

El a mai spus că nu a privit motivarea Curţii ca pe o respingere a proiectului de lege. 

"Vom ţine cont de toate comentariile Curţii Constituţionale, fiecare minister va veni în perioada următoare cu propriul proiect de descentralizare în sectorul respectiv; de asemenea, vom oferi explicaţii mult mai amănunţite atunci când vom veni cu proiectul de lege în Parlament".

Liviu Dragnea a mai spus, că, într-adevăr, solicitarea PDL, de consens politic, pe marginea acestui subiect, este întemeiată.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
8 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza