Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, respinsă

Moţiunea simplă "Drepturile omului nu sunt un lux", iniţiată de ALDE şi UDMR la adresa ministrului justiţiei, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 6 Aprilie 2016
Ultima actualizare:6 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Prună, ministrul Justiţiei. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Au fost înregistrate 45 de voturi pentru, 84 împotrivă şi 85 de abţineri.

Redactorul RRA, Angela Matei aminteşte că semnatarii documentului solicitau demisia ministrului justiţiei Raluca Prună ca urmare a declaraţiilor pe care aceasta le-a făcut cu privire la drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în contextul adoptării Ordonanţei privind interceptările telefonice.

De menţionat că semnatarii documentului s-au arătat nemulţumiţi de prestaţia ministrului justiţiei, Raluca Prună, şi i-au cerut cer demisia, după recentele afirmaţii făcute de aceasta cu privire la drepturile cetăţenilor.

"Declaraţia doamnei Prună a venit la câteva zile după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a explicat foarte clar în cauza Popoviciu contra României: în ceea ce priveşte libertatea, lupta împotriva corupţiei nu poate justifica recurgerea la arbitrariu şi la nelegalitate în situaţii în care oamenii sunt privaţi de libertate. Ar fi timpul ca actualul ministru al justiţiei să înţeleagă un principiu fundamental al constituţionalismului democratic: toţi oamenii sunt nevinovaţi până când se propunţă o soluţie de condamnare definitiv", a spus deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu , care a prezentat, în plen, textul moţiunii..

În replică, ministrul justiţiei, Raluca Prună, a făcut precizări legate de afirmaţiile sale, potrivit cărora Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările telefonice nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci le face efective.

"Corupţia, tratamentul preferenţial în aplicarea legii, plastic spus, faptul că unii sunt mai egali decât alţii sunt o povară pentru cetăţeni. Legea trebuie aplicată fără excepţie, fără rezerve şi în mod egal", a replicat Raluca Prună, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
6 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza