Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă pe Justiţie va fi dezbătută şi votată marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. politicaromeasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterea din plen.

Adăugat: 11 Octombrie 2016
Ultima actualizare:11 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Intitulată "Şi minciuna poate să ucidă", moţiunea cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună , pentru o serie de afirmaţii făcute de aceasta în plenul CSM din data de 6 octombrie, când a susţinut "că a minţit la CEDO" despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

"La data de 14.06.2016, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se prezintă în faţa CEDO, unde susţine şi depune un act privind măsurile care au fost luate şi cele care urmau a fi luate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare.

După această prezentare, ministrul Justiţiei a făcut o serie de  afirmaţii în plenul CSM din data de 06.10.2016 susţinând că "eu m-am dus şi am minţit la CEDO - şi spun bine minţit la CEDO - că eu am crezut că, dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... deci eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că, în realitate, în buget noi nu avem aceşti bani".

Declaraţia doamnei Prună este mincinoasă sub două aspecte: unul priveşte minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva din statul român, cel de-al doilea că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional", se arată în textul moţiunii.

Semnatarii moţiunii îl mai întreabă pe şeful Executivului ce măsuri trebuia să ia când toate publicaţiile au relatat despre declaraţia dată de ministrul Justiţiei în plenul CSM sau atunci când lucrătorii din penitenciare şi-au exprimat nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă, iar ministrul Justiţiei a refuzat să-i primească, informează Agerpres.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza