Moţiunea privind Justiţia, respinsă de deputaţi

Moţiunea iniţiată de PNL şi PDL pe Justiţie a căzut la vot în Camera Deputaţilor. Politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO lucrările Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 9 Septembrie 2014
Ultima actualizare:9 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Moţiunea simplă "PSD are alergie la justiţie", iniţiată de liberali şi democrat-liberali, a fost respinsă marţi de plenul Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată cu 217 voturi "împotrivă", 89 "pentru" şi patru abţineri.

Semnatarii documentului au declarat că puterea nu şi-a respectat angajamentele privind eliminarea influenţei politice asupra sistemului judiciar şi că PSD încearcă să acapareze acest sistem.

PNL şi PDL i-au cerut ministrului Cazanciuc să prezinte propunerile iniţiale făcute anul trecut şi ulterior retrase pentru ocuparea unor funcţii de conducere la DNA şi să explice totodată public de ce este amânată respingerea definitivă a propunerii legislative privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Robert Cazanciuc a precizat că numirile la DNA s-au făcut respectând legea şi că scopul său este de a crea o justiţie independentă ferită de imixtiunea politicului.

Totodată, el a precizat că încrederea populaţiei în actul de justiţie a crescut la 44% anul trecut , faţă de 30% în 2012,  la sfârşitul guvernării PDL.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza