Moțiunea împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută luni

Social-democratul Petre Daea susţine că, de la instalarea Guvernului Orban, cursul normal al programelor din agricultură a fost întrerupt.

Adăugat: 12 Mai 2020
Ultima actualizare:12 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii Adrian Oros, depusă de PSD la Senat, va fi dezbătută luni.

Social-democratul Petre Daea, fost deţinător al acestui portofoliu, susţine că de la instalarea Guvernului Orban, cursul normal al programelor din agricultură a fost întrerupt, precum şi dialogul.

El atrage atenţia că fermierii se află acum într-o situaţie dificilă, inclusiv din cauza faptului că autorităţile fie au blocat, fie au întârziat unele programe aflate în derulare.

Petre Daea: Alături de medicamente şi medici, fermierii şi hrana asigură scutul apărării noastre împotriva duşmanilor nevăzuţi. Nici hrana, nici foamea şi nici boala nu se văd, dar şi una şi alta se simt. Am simţit până acum, din nefericire, ce înseamnă boala, Doamne fereşte să simţim de aici încolo ce înseamnă foamea.
Realizator: Social-democraţii îi reproşează ministrului agriculturii că nu a luat măsuri concrete privind seceta şi exportul de cereale în perioada crizei medicale. Adrian Oros consideră că moţiunea simplă, iniţiată de PSD, este o dovadă că a deranjat grupuri de interese, care au controlat ministerul în ultimii ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza