Moțiunea de cenzură a PSD a căzut la vot

Pentru moțiunea de cenzură au votat 201 parlamentari și unul împotrivă, ceea ce înseamnă că moțiunea de cenzură nu a trecut, iar Guvernul Cîţu își continuă activitatea la Palatul Victoria.

Adăugat: 29 Iunie 2021
Ultima actualizare:29 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD la adresa guvernului condus de Florin Cîţu a picat la votul din Parlament. A fost votată de doar 201 parlamentari, faţă de 234, cât era necesar pentru adoptarea documentului.

Coaliţia îşi continuă guvernarea, declara într-o primă reacţie la aflarea rezultatului preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, iar preşedinta Senatului, Anca Dragu, aprecia că moţiunea a fost doar un exerciţiu de imagine pentru PSD.

Florin Cîţu: Guvernarea  merge foarte bine

În discursul susţinut în Parlament, premierul Florin Cîţu sublinia că guvernarea merge foarte bine, iar coaliţia este unită şi pregătită să guverneze cel puţin opt ani de acum încolo.

"România a trecut cu bine peste cea mai mare criză economică, iar guvernul a alocat mai mulţi bani pentru investiţii, care au determinat o creştere economică sustenabilă", mai spunea şeful Executivului.

Florin Cîţu: În această guvernare am schimbat total paradigma în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare. Două lucruri foarte, foarte clare: am alocat mai multe resurse pentru investiţii, sume record în ultimii 11 ani şi tot aşa vom continua. Am mai făcut o schimbare majoră, care respectă regula de aur în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare. Guvernul creşte împrumuturile doar pentru investiţii care au un randament pozitiv în viitor. Deci nu este vorba de împrumuturi pentru investiţii aşa, în general, este vorba de împrumuturi doar pentru investiţii profitabile.

Marcel Ciolacu: Guvernul actual trebuie să plece acasă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că Guvernul actual trebuie să plece acasă astăzi.

El a reproşat coaliţiei de guvernare că a revocat ilegal Avocatul Poporului, atacând astfel statul de drept. Guvernul nu a majorat alocaţiile, nu a crescut pensiile şi nu a sprijinit agricultorii şi antreprenorii, mai arăta Marcel Ciolacu, care i-a solicitat premierului să oprească împrumuturile făcute pe piaţa externă.

Marcel Ciolacu: Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic. Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor. Ajung atâtea generaţii de sacrificiu. Nu mai creaţi altele. Ştiţi cât va plăti fiecare nou-născut în această ţară ca urmare a împrumuturilor făcute de voi. 2.500 de euro, 2.500 de euro este datoria cu care pornesc în viaţă.

Au votat pentru căderea guvernului şi reprezentanţii AUR, deşi ei nu au semnat moţiunea de cenzură.

Copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, le-a reproşat social-democraţiilor că textul moţiunii a fost făcut într-o notă pamfletară şi nu la modul serios.

De cealaltă parte, nici unul din parlamentarii partidelor de guvernare nu au votat, ei fiind de părere că nu sunt motive să plece guvernul.

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, arăta anterior votului că demersul opoziţiei este lipsit de temei, iar senatorul USR-PLUS Radu Mihail le-a transmis reprezentanţilor PSD că vor rămâne în opoziţie până la următoarele alegeri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza