Moţiunea de cenzură a fost prezentată Parlamentului

politicaromanească.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterile din Parlament.

Adăugat: 17 Septembrie 2014
Ultima actualizare:17 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, iniţiată de Alianţa Creştin Liberală, a fost citită în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea de cenzură se intitulează "Victor Ponta pune în pericol statul de drept, opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" şi este semnată de 171 de parlamentari ai Alianţei Creştin-Liberale.

PNL şi PDL susţin că activitatea Guvernului din ultimele luni arată intenţia acestuia de a frauda alegerile prezidenţiale.

Ea va fi dezbătută şi votată luni, 22 septembrie, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Textul moțiunii de cenzură

Documentul semnat de liberali şi democrat-liberali vizează ordonanţa de urgenţă care modifică alegerea preşedintelui Romaniei şi cea privind migratia alesilor locali.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură acuză în text faptul că în ultimele luni, în România asaltul asupra democraţiei şi a statului de drept a atins cote alarmante, artizanul acestor acţiuni fiind Guvernul Ponta.

"În numele interesului meschin de a vă menţine la putere şi de a vă perpetua această putere prin câştigarea preşedinţiei României terfeliţi statul de drept, schimbaţi în mod mârşav regulile jocului democratic, trişaţi, mai pe româneşte, iar consecinţele sunt devastatoare", a spus Teodor Nicolescu, deputat PNL.

Parlamentarii ACL mai arată că prin legiferarea migraţiei politice la nivelul autorităţilor publice locale, Guvernul Ponta este răspunzător de citez " masacrarea statului de drept în România şi de furtul liber exprimat de români la alegerile din 2012.

Pe de altă parte, ACL consideră că modificarea legii privind alegerea preşedintelui României afectează regimul electoral , cu scopul de a crea în mod artificil un avantaj electoral premierului Victor Ponta.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată pe 22  septembrie, iar pentru a fi adoptată este nevoie de votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza