Monica Macovei a demisionat din PDL

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal afirmând că a luat această decizie pentru că "ceea ce se întâmplă astăzi în PDL este greşit".

Adăugat: 2 Septembrie 2014
Ultima actualizare:2 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei şi liderul PDL, Vasile Blaga
trimite pe mail

Macovei a făcut acest anunţ, marţi, într-o conferinţă de presă.

"Demisionez din PDL. E o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripă. Cred că ceea ce se întâmplă azi cu PDL este greşit", a afirmat ea.

Eurodeputata a mai afirmat că actualul candidat al Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, nu reprezintă dreapta politică, nu doreşte să apere statul de drept, în lupta împotriva corupţiei şi nici nu crede în drumul României spre Vest.

"Ştim că în ultimii ani domnul Iohannis a făcut înţelegeri cu PSD şi Voiculescu, a fost chiar premierul lor desemnat. Domnul Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nici că apără legea sau că este împotriva corupţiei", a spus aceasta. 

Monica Macovei s-a pronunţat pentru unitatea dreptei şi şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că democrat-liberalii nu au propriul candidat la alegerile din toamnă.

Europarlamentarul ales pe listele PDL a mai precizat  că nu se va mai înscrie în niciun alt partid.

Europarlamentarul Monica Macovei anunţa, pe 6 august, că va candida la funcţia supremă în stat ca independent, că nu va demisiona din PDL şi că doreşte schimbări în Educaţie, Sănătate şi Justiţie.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza