Modificări la Legea de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice

Deputaţii au modificat Legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea prin care PNL şi PMP au contestat unele articole din actul normativ.

Adăugat: 11 Octombrie 2017
Ultima actualizare:11 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei care fac parte din consiliile de administraţie ale radioului şi televiziunii publice îşi pot păstra calitatea de membru de partid pe durata exercitării mandatului, dar nu şi funcţia de conducere în cadrul organizaţiei sindicale, potrivit modificărilor adoptate, astăzi, de plenul Camerei Deputaţilor.  

De asemenea, a fost eliminat articolul care prevedea numirea unor noi Consilii de Administraţie, la cele două instituţii, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Deputaţii au făcut aceste modificări după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea prin care PNL şi PMP au contestat unele articole din actul normativ ce modifică Legea privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Televiziunii Române.

Votul final, în acest caz, îi revine Senatului, în calitate de for decizional, precizează redactorul Radio România Actualităţi, Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza