Mişcarea Populară susţine învestirea echipei Cioloş

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat că toți cei 8 parlamentari ai formațiunii vor vota pentru învestirea echipei guvernamentale formată de Dacian Cioloș.

Adăugat: 12 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare
trimite pe mail

Traian Băsescu a precizat însă că Mișcarea Populară s-ar putea situa în opoziție deoarece nu crede că agenda premierului desemnat va fi aceiași.

"În primul rând, l-am asigurat, aşa cum am convenit cu conducerea Mişcării Populare, că cele opt voturi pe care le are Mişcarea Populară vor fi pentru susţinerea instalării Guvernului", a declarat Traian Băsescu la finalul întrevederii cu premierul desemnat, Dacian Cioloş.

Fostul şef al statului a mai spus că l-a atenţionat pe premierul desemnat că ar putea să situeze Mişcarea Populară ca "partid de opoziţie la Guvernul susţinut de liberali şi UNPR".

Băsescu a amintit în context care sunt priorităţile MP.

"Priorităţile noastre sunt legea sănătăţii, proiect care este depus de Mişcarea Populară în Parlament, legea pentru modificarea Legii electorale şi să trecem la 100 de senatori şi 200 de deputaţi, proiectul de lege prin care primarii să fie aleşi din două tururi şi nu dintr-un singur tur", a precizat acesta.

Totodată, Traian Băsescu a insistat şi asupra respectării Tratatului Fiscal de către România, "adică România să treacă pe bugete excedentare", tot o prioritate a Mişcării Populare.

AUDIO TRAIAN BĂSESCUAutor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza