Mircea Geoană vrea să împace Opoziţia

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, speră ca preşedinţii PSD, PNL si PC să aiba o întâlnire la vârf în vederea conturării unui plan comun de acţiune.

Adăugat: 16 Iulie 2010
Ultima actualizare:16 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Geoană a afirmat într-o emisiune la TVR că  electoratul, în special cel al PSD, nu vede "cu ochi buni" lipsa unei alternative de guvernare.

            
"Această toamnă va fi foarte grea pentru români. Cred ca Opozitia are o obligatie de a dovedi responsabilitate. Dacă o putere eşueaza si această putere a eşuat din punct de vedere program economic si a ceea ce s-a angajat sa facă, în mod normal este obligaţia si responsabilitatea Opoziţiei sa încerce sa devina o alternativă. Sper ca, după ce trece aceasta perioadă caniculară, să existe disponibilitate pentru o întâlnire structurata, la vârf, si pentru un minim plan de acţiune în cadrul Opozitiei", a afirmat fostul presedinte PSD la postul public de televiziune.


Geoană, mesagerul păcii între  PSD şi PNLMircea Geoana a opinat ca ar fi o imensă eroare strategică ca PSD si PNL să nu-si continue colaborarea din raţiuni ce ţin de dorinţa de a se diferenţia unul faţă de celălalt în faţa electoratului. El a spus ca a constatat  "cu multă preocupare"  ruperea punţilor de dialog între cele doua partide si se vede nevoit sa spună acest lucru "cu înţelepciunea si experienţa unui om care a reuşit sa ţină împreună şi PSD cu PC, si PNL si UDMR".

              
"Cu PDL (să guvernăm, n.r.)  probabil a fost o greşeala, probabil de aceea că suntem paţiţi, acum suflăm şi în iaurt după ce ne-am fript cu ciorba. De aceea, relaţia cu PNL este mai firească. Bun, e partid de dreapta, există o competiţie, sunt doi lideri tineri, care vor sa se poziţioneze, dar  cred ca ar fi o imensă eroare strategică, ca dintr-un dorinţa de diferenţiere, care este legitimă până la un anumit punct, sa degenereze într-o ruptură si într-o deşirare a unei relaţii care nu este doar la centru sau o relatie între parlamentarii Opoziţiei, ci este o relaţie în peste 90% din localităţile, comunităţile si judeţele din România", a mai declarat social-democratul.


Cât despre PSD, Geoană si-a îndemnat colegii sa nu aleagă tactica aşteptarii de pe margine a erodării puterii, ci sa dea un semnal ca sunt capabili sa vină cu o alternativă de guvernare, inclusiv cu PNL.


"Nu cred că e normal si corect să dăm senzaţia că aşteptam alegerile din 2012, 2013, că de abia atunci PSD să vină cu o alternativă. Haideţi să spunem că din această toamnă suntem pregatiţi să guvernăm, dacă vom reuşi şi dacă vom forma o majoritate este alt subiect. Dar a da senzaţia că fugim de responsabilitate, să stăm pe margine şi să asteptam erodarea actualei puteri cred ca este un lucru pe care poporul român si electoratul nostru nu-l va vedea cu ochi buni", a adaugat presedintele Senatului.

 
Totodată, Mircea Geoană le-a cerut liberalilor sa nu mai atace PSD.


"Aş vrea sa transmit un semnal si colegilor si prietenilor liberali: nici nu este normal ca la nesfârşit să baţi toba pe seama PSD. Noi nu ne-am legat de greşelile pe care le-au facut liberalii, am încercat sa evitam subiecte contondente si controversate", a mai spus el.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza