Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale

"Evenimentele din Ucraina arată importanţa opţiunii ţării noastre de a adera la NATO".

Adăugat: 12 Octombrie 2014
Ultima actualizare:12 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, i-a omagiat duminică pe militarii care au luptat pentru recuperarea Ardealului de Nord-Vest şi pe veterani, cu ocazia festivităţilor organizate de Primăria Oradea în Parcul 1 Decembrie, care marchează 70 de ani de la eliberarea oraşului.

El a precizat că împreună cu autorităţile locale, în această toamnă, în marile oraşe eliberate în 1944, precum şi la monumentele ridicate pe locurile bătăliilor din campania de eliberare sunt prevăzute a se desfăşura ceremonii de comemorare şi de cinstire a eroilor căzuţi.

Punctul culminant al acestei campanii evocatoare va fi de Ziua Armatei, la 25 octombrie, la monumentele eroilor de la Carei şi de la Satu Mare.

Ministrul Apărării Naţionale a vorbit şi despre deceniul parcurs de la aderarea României la NATO, arătând că hotărârea cu care ţara noastră s-a alăturat comunităţii internaţionale în efortul de luptă împotriva terorismului, dar şi valoarea demonstrată de militarii români angajaţi în misiuni complexe au fost determinante pentru împlinirea proiectului naţional strategic de integrare a ţării în spaţiul euroatlantic.

"Evenimentele din Ucraina arată importanţa opţiunii ţării noastre de a adera la NATO. Suntem parte a celei mai puternice alianţe politic-militare din istorie, fiind beneficiarul celor mai solide garanţii de securitate pe care România le-a avut în întreaga sa existenţă", a adăugat ministrul Apărării, citat de Agerpres.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza