Mircea Diaconu, incompatibil doar pentru funcția de senator

Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare, deoarece el este incompatibil doar pentru funcţia de senator, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti prin care i s-a admis contestaţia la decizia BEC.

Adăugat: 8 Aprilie 2014
Ultima actualizare:8 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu
trimite pe mail

Prin interpretarea gramaticală a legii ANI, care are un text lipsit de claritate, potrivit magistraţilor, Mircea Diaconu poate ocupa orice altă funcţie eligibilă în afara celei de senator, informează readctorul RRA.

Potrivit juristprudenţei CEDO o lege şi o dispozitie de lege imprecisă şi neclară se poate aplica doar în favoarea titularului supus interdicţiei.

Săptămâna trecută, Biroul Electoral Central a respins candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European.

Anterior, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia depusă de Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, după ce Biroul Electoral Central i-a respins candidatura.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și va putea fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în cel mult două zile de la înregistrarea cererii, dar nu mai târziu de 15 aprilie.

Membrii Biroului Electoral Central i-au respins candidatura lui Diaconu și au motivat că acesta nu poate ocupa o funcţie publică până în 2015.

În motivare se arată că la momentul depunerii candidaturii, Mircea Diaconu se afla în perioada de interdicţie a ocupării unei funcţii eligibile.

Biroul Electoral Central a ţinut cont de raportul Agenţiei Naţionale de Integritate referitor la starea de incompatibilitate în care s-a aflat fostul liberal, ca urmare a exercitării concomitent a funcţiei de senator şi cea de director al Teatrului "Nottara".Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza