Mircea Băsescu-Patru ani cu executare

Patru ani de închisoare cu executare pentru Mircea Băsescu - este sentinţa definitivă a Curţii de Apel Constanţa.

Adăugat: 16 Iunie 2016
Ultima actualizare:16 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sentinţa a fost anunţată astăzi în dosarul de trafic de influenţă în care au fost implicaţi şi membri ai familei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - cunoscut pentru numeroase afaceri la limita legii.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fratele fostului preşedinte Traian Băsescu în anul 2014, sub acuzaţia că a fi promis să influenţeze - contra unei sume de bani - o decizie judecătorească.

Astăzi magistraţii au stabilit că acuzaţiile se confirmă, astfel că Mircea Băsescu este aşteptat acum să intre în custodia Poliţiei.

Magistraţii au dispus ca şi Marian Căpăţână să îşi execute condamnarea, în acelaşi dosar, de 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au mai dispus confiscarea de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, şi ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu controlul judiciar.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mona Constantinescu
Adăugat:
16 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza