Mircea Băsescu, încarcerat la Poarta Albă

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce a fost condamnat definitiv ieri la patru ani de închisoare cu executare.

Adăugat: 17 Iunie 2016
Ultima actualizare:17 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Băsescu
trimite pe mail

Sentinţa a fost dată în dosarul în care a fost acuzat că a luat mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru soluţii favorabile în instanţă.

Intermediarul în această afacere, Marian Căpăţână, a fost şi el condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Mircea Băsescu ar urma să stea la închisoare un an şi două luni, pentru că în perioada procesului a fost în arest preventiv şi în arest la domiciliu.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au mai dispus confiscarea de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, şi ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu controlul judiciar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza