Mircea Aron este noul preşedinte al CSM

Judecătorul Mircea Aron a fost ales la conducerea CSM cu majoritatea voturilor. Luminiţa Palade candidează pentru funcţia de vicepreşedinte.

Adăugat: 6 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Judecătorul Mircea Aron. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

UPDATE Judecătorul Mircea Aron este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a primit voturile unei majorităţi zdrobitoare a membrilor acestui for.

El îşi propune, în principal, gestionarea transparentă a procedurilor privind numirea în funcţiile de conducere la Instanţa Supremă, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie, precum şi susţinerea unor modificări la legile justiţiei.

Pentru funcţia de vicepreşedinte candidează procurorul Luminiţa Palade, care consideră prioritare anumite schimbări în privinţa regulamentelor de promovare a magistraţilor şi continuarea eforturilor privind apărarea independenţei acestora.

Bilanţul CSM: 6 judecători, excluşi din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a prezentat azi bilanţul pentru anul 2015, în care obiectivul prioritar a fost consolidarea instituţională a autorităţii judecătoreşti, a spus preşedintele Marius Tudose.

Printre vulnerabilităţile sistemului au fost incluse, în primul rând, mai multe aspecte ale gestionării şi evaluării resurselor umane, inclusiv din perspectiva constatării unei creşteri îngrijorătoare a numărului de acţiuni disciplinare - peste 50 - soldate chiar cu excluderea din magistratură a 6 judecători.

Preşedintele CSM a remarcat că în cursul anului trecut atacurile în spaţiul public la adresa magistraţilor au continuat, dar a subliniat promptitudinea cu care a intervenit pentru apărarea reputaţiei profesionale.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza