Ministrul Vâlceanu: Banii europeni vor fi gestionați la nivel regional

Dan Vâlceanu a declarat că banii nu vor mai fi gestionaţi central de Ministerul Dezvoltării, ci vor fi opt programe separate pentru fiecare agenţie de dezvoltare regională în parte.

Adăugat: 19 Decembrie 2021
Ultima actualizare:20 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Programul operaţional regional nu va mai fi un program naţional, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă, aprobate vineri, care stabileşte mecanismului financiar prin care România poate să primească fonduri europene, altele decât cele din PNRR.

Ministrul de resort, Dan Vâlceanu, a explicat că banii nu vor mai fi gestionaţi central de Ministerul Dezvoltării, ci vor fi opt programe separate pentru fiecare agenţie de dezvoltare regională în parte.

Dan Vâlceanu: Practic, fiecare agenţie de dezvoltare regională devine autoritate de management şi va gestiona fonduri europene. De asemenea, actul normativ introduce posibilitatea de a implementa investiţii în infrastructură de transport prin parteneriat între Ministerul Transporturilor şi autorităţile publice locale. Practic, aceste sume vor fi cuprinse în bugetul Ministerului Transporturilor, dar vor fi implementate împreună cu autorităţile publice locale.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Decembrie 2021
Ultima actualizare:
20 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza