Ministrul Transporturilor sancţionează întârzierile lucrărilor de pe centura Capitalei

Constructorul secţiunii de autostradă urbană de la ieşirea din Bucureşti spre Ploieşti a fost penalizat ieri pentru slaba mobilizare.

Adăugat: 6 Mai 2017
Ultima actualizare:6 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
trimite pe mail

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi conducerea Companiei de Drumuri au efectuat o nouă vizită inopinată pe şantierele din apropierea Capitalei.

Ministrul şi-a început vizita pe şantierul secţiunii Bucureşti – Ploieşti, parte din autostrada A3 Bucureşti - Braşov.

Pe acest tronson, ministrul a constatat o mobilizare deficitară, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înştiinţare de remediere, iar firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare.

Cuc a verificat şi lucrările la centura localităţii Mihăileşti, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuţie şi a constatat că stadiul fizic de realizare a lucrărilor, de 7,2%, este considerat nesatisfăcător.

Pe şantierul centurii Bucureştiului, lotul 1, secţiunea DN7 - A1, la acest moment, stadiul fizic de execuţie este de 57%.

"Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condiţiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor şi susţin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situaţie să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toţi conştienţi că în orice moment mă voi deplasa pe şantiere să inspectez situaţia lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aştept toţi constructorii de pe şantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicaţii şi soluţii clare", a declarat Răzvan Cuc.

S-au constatat mari întârzieri şi în derularea proiectelor pentru modernizarea tronsonului de 10 km dintre A1 şi Chitila de pe Centura Bucureşti - respectiv construirea variantei de ocolire Mihăileşti pe DN 6 Bucureşti-Alexandria.


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza