Ministrul Sănătăţii: Spitalul Marie Curie şi Spitalul C.C. Iliescu, investiţii majore de modernizare

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie din Bucureşti şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu vor beneficia de investiţii majore în cadrul unui program de modernizare a infrastructurii spitaliceşti.

Adăugat: 24 August 2016
Ultima actualizare:24 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii propune realizarea unui proiect pilot care să includă construcţia de noi clădiri pentru aceste două spitale.

Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi un memorandum în acest sens.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că Spitalul pentru Copii Marie Curie va fi reorganizat şi extins, prin ridicarea unei noi clădiri în aceaşi curte, astfel încât acesta să devină primul spital regional de urgenţă pentru copii.

Aici vor exista, printre altele, un centru de transplat, de imagistică şi radio-terapie.

În cazul Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu se va ridica o nouă clădire, pe un alt teren, în condiţiile în care actuala construncţie este într-un stadiu avansat de degradare şi nu poate fi reabilitată, spunea ministrul Vlad Voiculescu.

"Plănuim ca în următoarele săptămani să avem un acord semnat cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care BERD preia rolul principal în pregătirea acestor proiecte. Vorbim despre un tip de parteneriat public-privat, în care partenerul privat îşi asumă strict ridicarea clădirii, finanţarea lucrărilor, operarea din punct de vedere tehnic al clădirii. Nu vorbim despre niciun fel de privatizare, ambele spitale rămân în acelaşi contract cu casa, vor avea pur şi simplu o infrastructură mai bună la dispoziţie", a spus Voiculescu, citat de redactorul RRA.

Lucrările la cele două spitale vor începe în primăvara anului viitor şi investiţiile nu vor depăşi 100 de milioane de euro pentru fiecare în parte, a mai explicat ministrul Sănătaţii.

În privinţa gărzilor suplimentare efectuate de medici, Vlad Voiculescu a spus că banii vor fi plătiţi de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, printr-un contract separat.

El a subliniat că fiecare medic are libertatea să aleagă dacă face sau nu aceste gărzi suplimentare.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza